Candidatură Biroul Municipal București

Dragi colegi,

Mă înscriu pentru Biroul Municipal al Filialei București.
Este a doua oară când vă cer votul și vă mulțumesc pentru încrederea acordată la alegerile interne din 2019.

Datorită vouă sunt consilier local la Primăria Sectorului 1, membru în Comisia de Cultură, Educație, Media, Sport și Culte și membru în Comisia de Sănătate și Protecție Socială.

Consider că cea mai grea politică este politica interacțiunii cu cetățeanul de fiecare zi, dar aceasta este singura politică care ne va aduce voturi în anul 2024.

Îmi doresc ca prezența mea în Biroul Municipal să poată contribui la strategia noastră în București de a comunica și de a fi în contact cu cetățenii și de a face proiecte pentru cetățeni.

Acestea sunt proiectele de care mă ocup acum, pentru unele dintre ele colaborez cu Grupurile Civice din sector cu care comunic în mod constant.

 1. Centrul de excelență pentru profesori și studenți pentru care anul acesta nu mai avem fonduri, deci trebuie să ne descurcăm cu ce avem: creativitate și voluntariat.

 2. Dezvoltarea Școlilor de Arte și Meserii prin parteneriate cu alte instituții. Liceul Dinicu Golescu are două parteneriate de acest fel cu două companii, parteneriate avantajoase pentru ambele părți.

 3. Opționalul de educație financiară.

 4. Proiect pentru copiii cu CES (cerințe educaționale speciale) din sector.

 5. Proiect pentru profesorii din sector și nu numai. Aș vrea să îl extind și pentru București.

 6. Grupe noi pentru copiii cu dizabilități la alte grădinițe (de ex. grădinița nr.97), deoarece există o singură grădiniță pentru copiii cu dizabilități în sectorul 1 (grădinița nr.65).

 7. Butonul de panică – butonul roșu pentru seniori și persoane cu dizabilități, proiect în colaborare cu Centrul Caraiman și grupurile civice din sector. Acesta este aproape gata. Avem HCL-ul și documentele aferente.

 8. Program de practică cu studenții de la Universitatea București și Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA).

 9. Centru de urgență pentru victimele violenței în familie în sectorul 1. În București avem un singur centru pentru prevenirea violenței în familie, în Sectorul 6, dar este în subordinea DGASMB. Am vizitat acest centru săptămâna trecută și am primit toate detalii necesare, inclusiv costurile pentru deschiderea unui astfel de centru mai mic, deoarece este suficient unul cu câteva locuri.

 10. Un festival în colaborare cu un ONG, cel mai probabil în luna septembrie, în funcție de evoluția pandemiei. Am primit o propunere din partea lor și cred că le putem oferi un spațiu și multă bunăvoință. Ar fi extraordinar să îl putem organiza. Anul trecut m-am mai implicat în alte două proiecte cu fonduri UE.
  De asemenea, mă implic în rezolvarea problemelor din instituțiile de învățământ din sectorul 1.

Candidez și pentru că, da, din multe puncte de vedere suntem în prima linie a schimbării care se face prin multă muncă și răbdare.

Toate detaliile despre ce fac în calitate de consilier local sunt pe Blogul meu de Consilier și pe pagina de facebook. Am și un newsletter unde îmi public și rapoartele de activitate.

https://iulia.substack.com/

Strategia mea pentru București este o strategie de comunicare în primul rând cu votanții noștri, pentru că am observat cât de important este pentru cetățeni să fie interpelați de un consilier local, și de comunicare cu membrii din filială referitor la dificultățile cu care ne confruntăm și cum ar putea să ne ajute.
Deoarece de activitatea primarilor și a consilierilor locali depinde rezultatul alegerilor din 2024.

Vă mulțumesc anticipat pentru încredere!

Vă aștept la vot sâmbătă, duminică și luni!

Poza este de la vizita de la Nazarcea Grup, o întreprindere socială dezvoltată de DGASPC Sector 1, vizită la care au participat și trei colegi reprezentanți ai grupurilor civice.

Later edit: Proiectul pentru copiii cu CES implică organizarea, cu ajutorul unui ONG, de cursuri gratuite pentru profesorii și personalul auxiliar care se ocupa de copiii cu CES și copiii cu dizabilități. Din nefericire, am primit feedback negativ despre respectiva instituție , deci trebuie să mă adresez altor entități.